Op verkenning zondagsfietstocht Vorselaar (25/06/2017)

collage

Zoals afgesproken waren we met zijn allen op het afgesproken uur, wel nog met dikke trui en sommigen toch met korte broek, klaar om de tocht aan te vatten.
Na het huis van de voorzitter gepasseerd te hebben werd de KM teller op nul gesteld en begaven we ons richting Voorkempen. Na het overwinnen van enkele bruggen (E34 en Albertkanaal) werd het al snel duidelijk dat het een superdag ging worden. Na een kopje koffie aan de Molen werden de truien en de broekspijpen in de fietstassen gedeponeerd. Zelfs met de armen bloot fietsten we verder richting ......Vorselaar.

Onderweg genoten we van het mooie landschap, de heerlijk natuurlijke geuren in de omgeving van de grote boerderijen, naderden we het mooie waterkasteel "De Borrekes" waar we even halt hielden om enkele mooie foto's te nemen. Nadien fietsten we verder tot aan het Praat en Eetcafé "Den Engel" waar we de inwendige mens even versterkten om daarna onze tocht door het natuurgebied Schupleer verder te zetten.

Het gebied tussen de Kleine Nete en de AA is voor ons allen een ware ontdekking geweest, de afwisselende weidelanden, akkervelden en bosrijke omgevingen waren voor de meeste onder ons een ware openbaring van ongekende natuur. De zon die ons verder begeleide deed ons een ommetje maken naar een rustige plaats om even te verpozen bij een verkwikkend biertje en/of frisdrankje maar de terrasjes waren helaas allen volzet tot we toch een tafeltje vonden zonder parasol in 't Croonhof in Zandhoven.
Ondertussen werd het 17 uur en maakten we ons klaar om de laatste kilometertjes aan te vatten richting Wommelgem. We korten onze voorziene route even in en fietsen langs gekende wegeltjes terug naar onze startplaats "Gemeentelijk Sportcentrum Brieleke" waar we onze KM teller afklokten op welgeteld 61km.

Nadien trakteerden we ons zelf op een afsluitend etentje bij de "Boekbinder" in Deurne.
Bron: verslaggever Robert Bongaers.

Boekbinders

Reacties

Dank u wel voor de foto's, het verslag en jullie inzet om dit al voor te bereiden.
Wij hebben alvast zondag 25 juni genoteerd in onze kalender!

Groetjes
Chris & Carine